A DK elnöksége

Elnök:

gyurcsány_ferenc_1Gyurcsány Ferenc

2004. szeptember 29-től 2009. április 14-ig Magyarország miniszterelnöke. Az utolsó aktív politikus, aki legyőzte Orbán Viktort, és az egyetlen baloldali politikus, aki kormányon választást tudott nyerni. A Demokratikus Koalíciót 2011. október 22-én hozta létre.

 

Ügyvezető alelnök:

 molnár_csabaDr. Molnár Csaba

A második Gyurcsány-kormány közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere volt, a Bajnai-kormányban pedig a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. 2011. november 6. óta a DK ügyvezető alelnöke, jelenleg Európai Parlamenti képviselő.

 

 

Alelnökök:

nagy_huszein_tiborNagy-Huszein Tibor

Közgazdász, politikus. 1990-1993 között az Agrárszövetség főtitkára, 1993 és 2009. között banki területen vezető pozíciókat töltött be. Jelenleg a DK agrár- és vidékfejlesztési kabinetjének vezetője.

 

niedermüller péterNiedermüller Péter

Etnográfus, kulturális antropológus, oktatáspolitikus. 2014 óta Európai Parlamenti képviselő. A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának tagja. Jelenleg EP-képviselő, a DK társadalom-, és szociálpolitikai kabinetjének vezetője.

 

vadai_ágnesDr. Vadai Ágnes

Jogász, politikus. 2002 óta parlamenti képviselő; a Honvédelmi Bizottság és az Európai Ügyek Bizottságának tagja volt. 2006-ban a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja lett. Jelenleg a DK biztonságpolitikai kabinetjének vezetője.

 


varju_lászlóVarju László

2008-tól a Gyurcsány-kormány Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumának államtitkára, 2011-től a DK alelnöke, fejlesztéspolitikusa. Országgyűlési képviselő.

 

 

 

Elnökségi tagok:

ara_kovács_attilaAra-Kovács Attila

Filozófus, politikus, újságíró, külpolitikai és nemzetbiztonsági szakértő. Jelenleg a DK külügyi kabinetjének vezetője.

 

 

avarkeszi_dezsőAvarkeszi Dezső

2006-tól az Országgyűlés Mentelmi, Összeférhetetlenségi és Mandátumvizsgáló Bizottságának tagja, illetve az Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke. 2008-tól 2009-ig a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.

 

borka_szász_tamásBorka-Szász Tamás

Közgazdász, hivatalos közbeszerzési tanácsadó, önkormányzati képviselő. 2013 óta a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja, illetve a csepeli önkormányzati képviselője. Jelenleg a DK szociális munkacsoportjának vezetője.

 

debreczeni_józsefDebreczeni József

Politikus, politikai elemző, közíró, a Miskolci Egyetem adjunktusa. 2011. november 6-tól a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja.

 

 

élő_norbertÉlő Norbert

Közgazdász, politikus. Jelenleg a DK Budapesti Koordinációs Tanácsának tagja.

 

 

gy_németh_erzsébetGy. Németh Erzsébet

Politikus, korábban országgyűlési képviselő, jelenleg a Fővárosi Közgyűlés DK-s tagja, továbbá tagja a DK Budapesti Koordinációs Tanácsának.

 

 

kakuk_györgyDr. Kakuk György

Jogász, újságíró, publicista. A DK elnökségének tagja, a párt euroatlanti munkacsoportjának alapító-társelnöke. Korábban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet illetve az ENSZ koszovói, majd kelet-timori misszióiban dolgozott.

 

kerék_bárczy_szabolcsKerék-Bárczy Szabolcs

Politikus, szakközgazdász, diplomata. 2013 óta a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, jelenleg a DK Budapesti Koordinációs Tanácsának elnöke.

 

 

vágó_istvánVágó István

Televíziós műsorvezető, kvízmester, szerkesztő, politikus. Jelenleg a Demokratikus Koalíció média munkacsoportjának vezetője.

 

 

varga_zoltánVarga Zoltán

 

 

 

 

Pártigazgató:

Sebián-Petrovszki László

Politológus, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok Miniszterelnöki Kabinetirodájának munkatársa. 2014 július 1. óta a DK pártigazgatója, jelenleg a DK LMBTQ munkacsoportjának vezetője.

 

Szóvivő:

Gréczy Zsolt

Publicista, kommunikációs tanácsadó, szóvivő. A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok kommunikációs főtanácsadója, jelenleg a DK szóvivője.

 

Kommunikációs igazgató:

Wirsching Viktória

Kommunikációs szakértő, 2012 óta a DK kommunikációs igazgatója.

 

Országos Tanács:

Dr. Kolber István

Az első Gyurcsány-kormány Regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős minisztere, jelenleg a DK Országos Tanácsának elnöke, és a DK pártalapítványának kuratóriumi elnöke.

 

Etikai Bizottság:

Dr. Czinege Imre

Orvos, politikus, volt Európai Parlamenti képviselő. Jelenleg a DK Etikai Bizottságának elnöke.